Elkészítés: A sütőforma alját sütőpapírral borítom, széleit alaposan kivajazom. A mandulát egy serpenyőben világosra pirítom, félreteszem. A lisztet, keményítőt, sót és sütőport egy kisebb tálban összekeverem. A gyümölcsöket alaposan megmosom, megszárítom, a szép, egészséges nektarin héja vékony és puha, nem szükséges meghámozni. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek – félreteszem.
Egy nagy keverőtálban elektromos habverővel habosra keverem a tojások sárgáit a cukorral és a vajjal, hozzáadom a citrom reszelt héját, levét, a vaníliát, a mandulaaromát, valamint a pálinkát. Folyamatos keverés mellett óvatosan belekanalazom a lisztes keveréket, alaposan kikeverem. Fakanállal óvatosan hozzáadagolom a kemény tojáshabot.
A tésztát az előkészített piteformába kanalazom, elegyengetem. A kemény marcipánmasszából kb. 3 dkg-ot reszelek a tésztára, majd a pirított mandula felét is egyenletesen elosztom a felületen. A nektarinokat gerezdekre vágom, körben elrendezem a mandulás-marcipános tésztán. A nektarinok közé szórom a ribizlit, majd a maradék marcipánt is ráreszelem, pirított mandulával borítom, rászórom az 1 evőkanálnyi barnacukrot.
180 fokra előmelegített sütőbe tolom, 10 percnyi sütés után 175 fokra kapcsolom a sütőt, kb. 35-40 perc alatt világos pirosra sütöm. Mivel a nektarinok elég vékony szeletekben kerülnek a tetejére, alattuk pedig mandula és marcipán is lapul, nem süllyednek a sütemény aljára, a barnacukor pedig szépen karamellizálódik a tetején.
Még forrón meghintem a vaníliás porcukorral, rácson hagyom hűlni, hidegen szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.