Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Gemista gazdagon (töltött padlizsántekercsek és paradicsomok) recept
recept
Mester

Gemista gazdagon (töltött padlizsántekercsek és paradicsomok)

60 perc
0 adag
Átlagos
2010. 08. 09.

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomokat forró vízbe dobom, meghámozom, a felső harmaduknál kalapot vágok belőlük, a belsejüket karalábévájóval óvatosan eltávolítom, félreteszem. A padlizsánok végeit levágom, hosszában kb. 1/2 cm-es szeletekre vágom, egy sütőpapírral borított tepsire helyezem őket úgy, hogy mindkét oldalukat vékonyan megkenem olívaolajjal. 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütöm őket.

Amíg a padlizsánszeletek hűlnek, elkészítem a tölteléket, hogy legyen ideje kicsit hűlni és összeérni, amíg az alapot képező szósz elkészül. A hagymát és a szárított paradicsomot apró kockákra vágom, a cukkinit és a gombát almareszelőn lereszelem. A rizst alaposan megmosom, megszárítom. Olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a szárított fűszereket, szárított paradicsomot, rádobom a rizst, gyorsan átpirítom, majd a rizs térfogatánál 1,5-szer nagyobb mennyiségű vízzel felöntöm. Lassú tűzön párolom. Amikor már majdnem kész, de még kicsit kemények a rizsszemek, hozzáadom a kikapart paradicsomok apróra vágott belsejének és levének felét, az apró kockákra vágott szárított paradicsomot, valamint a reszelt gombát és a cukkinit. Így hagyom felforrni, majd sózom, borsozom, beleszórom a kapribogyókat. Lefedve állni hagyom, hogy minden nedvességet magába szívjon a rizs.

A paradicsomalaphoz a hagymákat felaprítom, olívaolajon üvegesre pirítom, rádobom a felaprított paradicsomokat, belekanalazom a sűrített paradicsomot, a maradék apróra vágott paradicsombelsőket a levükkel együtt, a mézet, fűszerezem. Felforralom, botmixerrel egyneműsítem. Bátran használom a fűszereket, hogy erőteljes ízhatást érjek el, mert a tölteni való paradicsomokat és a padlizsánokat egyáltalán nem fűszereztem.

Amíg a szósz hűl egy keveset, megtöltöm az előkészített zöldségeket. A padlizsánszeletek keskeny végére kb. 2 teáskanálnyi tölteléket halmozok, szorosan feltekerem. A paradicsomokba annyi tölteléket szuszakolok, amennyi csak kitölti az üreget, kanál hátával kicsit lenyomkodom, a kalapokat ráhelyezem. Egy mélyebb sütőtál aljára 2 merőkanálnyi szószt merek, ebbe rakosgatom a padlizsánokat, paradicsomokat. (Mivel ekkora mennyiség nem biztos, hogy elfér egy sütőedényben, az étel két felvonásban is sütőbe küldhető. A padlizsános adag tetejére is merek egy kevés mártást, hogy finom puhára süljenek a csinos kis tekercsek, sütés közben szépen magukba szívják a nedvességet.)

200 fokra előmelegített sütőben lefedve sütöm 20 percig, majd eltávolítom a fedőt, a tekercsek és a paradicsomok tetejét megszórom a parmezános keverékkel, a sütőt 180 fokra mérséklem, további 15-20 percre visszateszem a töltött finomságokat. Ezalatt a zöldségek puhára sülnek, a tetejükön, illetve kalapjukon ékeskedő parmezános-zsemlemorzsás halmocska pedig ropogósra pirul.

Megjegyzés
Melegen, hidegen egyaránt remek! Nem tocsognak az olajban. A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük! További recepteket, érdekességeket és fotókat Habliliom blogjában találsz!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.