Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán addig keverjük, amíg térfogata a többszörösére nő, könnyű, habos és levegős lesz (kb. 7-8 perc). Kanalanként belekeverjük az olajat, és a legalacsonyabb fokozaton kanalanként a sóval, kakaóval elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt 24 cm-es formába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Kitámasztott sütőajtónál pihentetjük kb. 5 percig, majd kiemeljük a tortaformából, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk, és kihűtjük.
A krémhez a vajat robotgéppel habosra keverjük a cukrokkal, és folytonos keveréssel belekeverjük a gesztenyemasszát, a mascarponét, valamint a tejszínt.
A tortalapot keresztben 3 lapra vágjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a rumos meggy levével, megkenjük a krémmel, pár szem meggyel megszórjuk, majd a második lappal is így járunk el. A fedőlapolt belülről locsoljuk, a torta tetejére illesztjük, majd bevonjuk a tortát a krémmel.
Tejszínnel és rumos meggy szemekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.