Elkészítés: Kevés margarinon üvegesre pirítom az apróra szeletelt hagymát, majd hozzáadom a szintén nagyon apróra vágott fokhagymát. Ezt alaposan megsózom, borsozom, és annyi pirospaprikát adok hozzá, hogy később a tejszín szép rózsaszín legyen. A megpucolt és tisztított gombát felszeletem (elég félbevágni, mert főzés során úgyis összeesik), és a forró hagymához adom. Addig főzöm, amíg a hagyma megpuhul, enyhén megbarnul. Ekkorra a gomba levet enged, tehát annyi lisztet adok hozzá, hogy épp felszívja a nedvességet. Beleöntöm a főzőtejszínt, hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet, és készre főzöm. Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni.
Nagyon finom, ajánlom sült húshoz mártásként, tésztához és rizshez szószként! A maradékot szívesen eszem hidegen is, de melegszendvicsre kenve (esetleg felvágottal és sajttal szórva) mennyei! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.