Előkészítés: A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, bedörzsöljük sóval, majd sonkaszerűen megkötözzük. A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymákat vékony gerezdekre szeljük. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).
Elkészítés: A húst sütőedénybe tesszük, meghintjük durvára őrölt borssal, mellédobjuk a hagymát és a fokhagymát, végül aláöntjük a bort. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, a hús tetejére locsoljuk, betesszük a sütőbe, és 15 percig pirítjuk. Mellészórjuk a rozmaringot és a babérlevelet, aláöntjük a levest, aztán lefedjük, visszakapcsolunk 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat), és puhára pároljuk (kb. 1 óra). Végül fedetlenül, pirosra sütjük (20-25 perc). Miközben a hús pirul, a gombát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és 2 evőkanál felforrósított olajban, erős tűzön 5 percig pirítjuk. A hús alól a pecsenyelét zsírtalanítjuk, lábaskába szűrjük, és összeforraljuk a paradicsompürével. Beleforgatjuk a gombát, valamint a hússal párolt fokhagyma- és hagymagerezdeket, jól átforrósítjuk, végül utánasózzuk, és (frissen) őrölt borssal fűszerezzük. Lehántjuk a húsról a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük, és előmelegített tálra rendezzük. Mellé-köré szedjük a gombás mártást, salátalevelekkel, rozmaringbóbitákkal vidámítva tálaljuk. Burgonyapüré, párolt zöldség illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.