Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, összekeverjük, és lefedve kb. 5 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, megszórjuk a cukorral, a liszttel, és rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a borral, és kb. 2 percig forraljuk. Beletesszük a paradicsompürét, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, csipet chilivel megszórjuk, és összekeverjük. Beletesszük a sonkaszeleteket, és még kb. 2 percig lassú tűzön forraljuk. A sonkaszeleteket előmelegített tálra tesszük, befedjük a gombás mártással, megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható kb. 30 perc múlva
1 adag: 330 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.