Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, összekeverjük, és lefedve kb. 5 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, megszórjuk a cukorral, a liszttel, és rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a borral, és kb. 2 percig forraljuk. Beletesszük a paradicsompürét, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, csipet chilivel megszórjuk, és összekeverjük. Beletesszük a sonkaszeleteket, és még kb. 2 percig lassú tűzön forraljuk. A sonkaszeleteket előmelegített tálra tesszük, befedjük a gombás mártással, megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható kb. 30 perc múlva
1 adag: 330 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.