Elkészítés: A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt finomra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk.
A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tűzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.