Elkészítés: Forró zsiradékon a vöröshagymát megdinsztelem, majd rajta a fokhagymát. Ráteszem a csirkehúst, fehéredésig keverem a zsiradékon, majd sózom, borsozom, ráöntöm a bort, és a saját levében fedő alatt félpuhára párolom (kb. 15-20 perc).
Közben másik serpenyőben kevés olajon a rizst felhevítem, ráöntöm a húsra, beleadom a leszűrt gombát, a zöldségkeveréket, és kb. 7 dl forró vizet öntök rá. Ízesítem erőleveskockával, ha szükséges, még sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal. Egyszer lazán átkeverem, és a forrástól takarékon párolom keverés nélkül kb. 20 percig.
A végén megszórom petrezselyemmel, esetleg utána ízesítem, ha szükséges.
Ez esetben tejfölös-kapros uborkasalátával tálaltam.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.