Elkészítés: Forró zsiradékon a vöröshagymát megdinsztelem, majd rajta a fokhagymát. Ráteszem a csirkehúst, fehéredésig keverem a zsiradékon, majd sózom, borsozom, ráöntöm a bort, és a saját levében fedő alatt félpuhára párolom (kb. 15-20 perc).
Közben másik serpenyőben kevés olajon a rizst felhevítem, ráöntöm a húsra, beleadom a leszűrt gombát, a zöldségkeveréket, és kb. 7 dl forró vizet öntök rá. Ízesítem erőleveskockával, ha szükséges, még sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal. Egyszer lazán átkeverem, és a forrástól takarékon párolom keverés nélkül kb. 20 percig.
A végén megszórom petrezselyemmel, esetleg utána ízesítem, ha szükséges.
Ez esetben tejfölös-kapros uborkasalátával tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.