Elkészítés: A tésztának valókat összegyúrjuk, majd eldugjuk a hűtőben, hadd higgyék azt, hogy sima ragut készítünk.
A hagymát finomra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát nagyobb darabokra vagdossuk. Elővarázsoljuk kedvenc teflonserpenyőnket, benne a vajat barnára sütjük, 2 percig pirítjuk rajta a gombát, majd kivesszük, félretesszük. A gomba után maradt zsiradékban aranysárgára sütjük a hagymát, és összekeverjük 1 evőkanál liszttel. Felöntjük a borral, a levessel és a tejföllel, és jól összekeverjük. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, fűszerezzük, és a tojássárgájával összekeverjük.
Rejtekhelyéről kivesszük a tésztát, átgyúrjuk, kinyújtjuk, és magasfalú tortaformába tesszük, a széleit körbe-körbe felhúzkodjuk. Megszurkáljuk az alját, szépen, egyenletesen elterítjük rajta a sonkát, a mártást a gombával összekeverjük, és ezt a masszát ügyesen rásimítjuk a sonkás tésztára.
220 fokos sütőbe toljuk, pörköljük 15 percig, hintsük meg a reszelt sajttal, majd kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor hintsük meg friss metélőhagymával, és kínáljunk mellé egy keményebb rajnai rizlinget.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.