Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük olyan nagyságú szeletekre, hogy bele tudjuk göngyölni a szardellákat. Miután felszeleteltük, megszórjuk reszelt parmezánnal, majd ízlés szerint bazsalikommal, ezt követően fektetjük bele a szardellát, felgöngyöljük, majd fogpiszkáló segítségével összetűzzük, hogy panírozás közben ne essen szét.
Bepanírozzuk a göngyölegeket, és forró olajban átsütjük. Miután átsült, hagyjuk hűlni pár percet, és egy határozott mozdulattal kihúzzuk a fogpiszkálót.
A rösztihez lereszeljük a megtisztított édesburgonyát, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojást, és összedolgozzuk. A tenyerünk segítségével laposra formázzuk, és ropogósra átsütjük. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, hogy ne szívja magába.
Miközben a rizst feltettük főni, kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és a megfőtt rizst pár percig átforgatjuk a hagymával.
A göngyölt csirkemellet a rösztivel és a hagymás rizzsel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.