Elkészítés: 1.) Fél dl tejben elkeverjük az élesztőt és az 1 dkg porcukrot, felfuttatjuk. A megmelegített lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot, beleöntjük a langyos tejben elkevert tojássárgát, az olvasztott vajat és a megkelt élesztőt.
2.) A tésztát fakanállal jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük.
3.) A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán vastagabbra kisodorjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok felére kemény lekvárt teszünk, az üresen hagyottakkal befedjük. A lekvár körül a tésztát lenyomkodjuk, és újból kiszúrjuk. A megtöltött gombócokat a gyúródeszkán kelesztjük.
4.) Egy nagyobb lábast kb. félig megtöltünk vízzel, tiszta gézlappal lekötjük, lefedjük, és amikor a víz már forr, a buktákat a gézre rakjuk. Egy lábassal fedjük le úgy, hogy a gőz lehetőleg el ne illanjon. A gombócokat kb. 10 percig főzzük, spéktűvel ellenőrizzük, és ha nem ragad, akkor jó.
5.) Olvasztott vajjal, vaníliasodóval, porcukorral, darált dióval, mákkal, lekvárral tálaljuk - ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.