Elkészítés: A tésztához egy nagy tálba összeöntjük a száraz alapanyagokat, alaposan összekeverjük, majd egy mélyedést készítünk benne, ebbe ütjük a tojást, majd hozzáadjuk a hideg vajat kockázva, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Egy kivajazott piteformába nyomkodjuk a friss tésztát, melyet 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütünk.
Ezalatt elkészítjük a krémet: a citrusok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk, vízgőz felett a cukorral és a tojásokkal összemelegítjük, folyamatos kavargatás mellett – ez nagyon fontos, nem szeretnénk, hogy a hő hatására a tojások összeugorjanak – majd hozzákeverjük a vajat, hagyjuk besűrűsödni. A megsült és kihűlt tésztára kanalazzuk a krémet.
A tojások fehérjét egy csipet sóval és fél teáskanál fehérborecettel kemény habbá verjük, apránként adagoljuk hozzá a porcukrot. Akkor jó, ha már csúcsosan megáll a habverő keverőjén. A cukros tojáshabot habzsákba töltjük, és a krém tetejére apró csúcsokat formázunk. Flambír pisztollyal (konyhai kis lángszóróval) megpirítjuk a torta tetején a tojáshabot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.