A piskótához 8 tojás fehérjét 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk, majd 8 tojássárgáját habverővel hozzákeverjük. Hozzáadunk fokozatosan 8 púpozott evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és lágyan összekeverjük.
Egy tortaforma alját kizsírozzuk, belisztezzük, és a masszát beleöntjük. 180 fokon, körülbelül 30-40 perc alatt zsemleszínűre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet és a grillázst.
A krémhez 30 dekagramm vajat kikavarunk 5 púpos kanál porcukorral és 2 csomag vaníliacukorral, majd félre tesszük.
3 deciliter tejet, 3 púpos kanál liszttel, 1 kávéskanál zselatint habverővel kikeverünk és lassú tűznél keményre főzünk. 1 evőkanál kristálycukorral jó kikeverjük, és hideg helyre tesszük.
Miután teljesen kihűlt, a vajkrémhez keverjük.
A grillázshoz 5 evőkanál kristálycukrot folytonos keverés közben karamell színűre olvasztunk és 3-4 darab apróra vagdalt dióbelet, vagy mogyoróbelet szórunk bele, majd egy kivajazott sütőlapra öntjük. Vékonyra elsimítjuk és hűlni hagyjuk.
Miután a krém és a grillázs is elkészült, a tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a krém egyharmad részével, majd ráhelyezzük a tortalap másik felét. A tetejét és az oldalát bekenjük a maradék krémmel és az apróra tört grillázst a tetejére szórjuk, valamint az oldalára késsel rátapasztjuk.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.