Elkészítés: Vegyünk 9 db közepes méretű burgonyát. A héját mindnek jól megmosva tegyük fel főni.
A pulykamellet ledaráljuk. 2 közepes fej hagymát felaprítunk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal, késhegynyi szerecsendióval és pici kakukkfűvel ízesítjük, 3 gerezd fokhagymát is rádobunk felaprítva, majd rálocsoljuk a sűrített paradicsomot és öntünk hozzá kb. 1 dl tejet. Addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Amikor a krumplik már puhácskák, de nem teljesen (nehogy szétessenek), akkor leszedegetjük a héjukat és félbevágjuk őket.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk, majd a burgonyák közepét kikapargatva felsorakoztatjuk őket a tepsin. Érdemes a krumplicsónakok alját kicsit leegyenesíteni, hogy megálljanak! Megsózzuk kissé a belsejüket, vagy ízesíthetjük borssal, majd belekanalazzuk a mártást. A tetejükre 1-1 szelet trappista sajtot rakunk, és betoljuk a sütőbe, míg a sajt szépen megpirul a tetején. Én 200 fokon sütöttem, míg megolvadt, aztán 3-as grill fokozaton rápirítottam kissé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.