Elkészítés: A balzsamecetet egy tányérba kanalazzuk, belenyomjuk a fokhagymát. A vékonyra szeletelt húst sózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal, majd beleforgatjuk a balzsamecetes-fokhagymás keverékbe. Kb. 15-20 percig állni hagyjuk, közben egyszer átforgatjuk.
Egy teflon serpenyőbe beleönteni az olajat, majd felhevíteni. Ezután belehelyezzük a bepácolt hússzeleteket, ráöntjük a páclevet. Fedővel lefedjük, és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg teljesen szaftjára sül. Ekkor levesszük a fedőt, majd pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A lilahagymát nagyon apróra felvágjuk, majd egy serpenyőben az olívaolajon a korianderrel együtt elkezdjük párolni. 3-4 perc után hozzáadjuk a bulgurt, majd alaposan összekeverjük, kicsit megfuttatjuk. Felönteni vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót is (ha fagyasztott, nem kell előtte kiengedni, mehet bele fagyosan). Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a kakukkfüvet (tegyünk bele bőségesen), majd belenyomjuk a citrom levét. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve addig pároljuk, míg teljesen magába szívja a folyadékot és megpuhul (mire teljesen felszívja a vizet, akkorra teljesen megpuhul, és szépen szétpörögnek a bulgurszemek).
Tálaláskor a puhára főtt zöldborsós bulgurt a grillezett hússzeletekkel kínáljuk.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.