Elkészítés: A balzsamecetet egy tányérba kanalazzuk, belenyomjuk a fokhagymát. A vékonyra szeletelt húst sózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal, majd beleforgatjuk a balzsamecetes-fokhagymás keverékbe. Kb. 15-20 percig állni hagyjuk, közben egyszer átforgatjuk.
Egy teflon serpenyőbe beleönteni az olajat, majd felhevíteni. Ezután belehelyezzük a bepácolt hússzeleteket, ráöntjük a páclevet. Fedővel lefedjük, és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg teljesen szaftjára sül. Ekkor levesszük a fedőt, majd pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A lilahagymát nagyon apróra felvágjuk, majd egy serpenyőben az olívaolajon a korianderrel együtt elkezdjük párolni. 3-4 perc után hozzáadjuk a bulgurt, majd alaposan összekeverjük, kicsit megfuttatjuk. Felönteni vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót is (ha fagyasztott, nem kell előtte kiengedni, mehet bele fagyosan). Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a kakukkfüvet (tegyünk bele bőségesen), majd belenyomjuk a citrom levét. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve addig pároljuk, míg teljesen magába szívja a folyadékot és megpuhul (mire teljesen felszívja a vizet, akkorra teljesen megpuhul, és szépen szétpörögnek a bulgurszemek).
Tálaláskor a puhára főtt zöldborsós bulgurt a grillezett hússzeletekkel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.