Elkészítés: A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. A fokhagymát is apróra vágjuk, vagy fokhagymaprést használunk.
Egy nagyobb lábosban felhevítjük az étolajat, és a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gyömbért és 4 gerezdnyi fokhagymát, jól elkeverjük, és belerakjuk a húsdarabokat. Fehéredésig pirítjuk, majd kb. 2 dl vízzel felöntjük, beletesszük a fűszereket, és fedő alatt félig megpároljuk. Közben pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.
Ha már félig puha a hús, ráöntjük a zöldborsót, és az ételt készre főzzük. A befejezés előtt kb. 5 perccel belepréseljük a megmaradt 2 fokhagymagerezdet, és reszelünk bele egy kis gyömbért is.
Kockára vágott sült burgonyával vagy majoránnás párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.