Elkészítés: A lisztből 10 dekányit elmorzsolunk a zsiradékkal. A 30 dkg lisztből, kis sóval, az egész tojással és a pohár tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kisodorjuk, rákenjük a zsíros lisztet, fölcsavarjuk, mint a bejglit, és legalább 3 órán át a hűtőben pihentetjük. (Még jobb, ha előző nap készítjük, és többet pihen a tészta.)
A felsodort pihentetett masszát 5-6 egyenlő részre vágjuk. 1-1 adagból gáztepsibe való, hosszú réteslapot sodunk.
Akár a leves tészta, tetszés szerint akár
papírvékonyságúra is sodorható.
A hagyományos réteshez hasonlóan bármilyen töltelékkel tölthetjük. A töltött rétest kenjük meg tojásfehérjével vagy tejföllel, mielőtt a sütőbe tesszük.
A fent leírt adagból igen sok rétes lesz. Kisebb létszámú családnak a fele is elegendő.
A felsodort kész masszát a mélyhűtőben hónapokig is eltarthatjuk. Felengedés után csak sodorni kell. Pillanatok alatt elkészíthető a finom rétes.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.