Elkészítés: A lisztből 10 dekányit elmorzsolunk a zsiradékkal. A 30 dkg lisztből, kis sóval, az egész tojással és a pohár tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kisodorjuk, rákenjük a zsíros lisztet, fölcsavarjuk, mint a bejglit, és legalább 3 órán át a hűtőben pihentetjük. (Még jobb, ha előző nap készítjük, és többet pihen a tészta.)
A felsodort pihentetett masszát 5-6 egyenlő részre vágjuk. 1-1 adagból gáztepsibe való, hosszú réteslapot sodunk.
Akár a leves tészta, tetszés szerint akár
papírvékonyságúra is sodorható.
A hagyományos réteshez hasonlóan bármilyen töltelékkel tölthetjük. A töltött rétest kenjük meg tojásfehérjével vagy tejföllel, mielőtt a sütőbe tesszük.
A fent leírt adagból igen sok rétes lesz. Kisebb létszámú családnak a fele is elegendő.
A felsodort kész masszát a mélyhűtőben hónapokig is eltarthatjuk. Felengedés után csak sodorni kell. Pillanatok alatt elkészíthető a finom rétes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.