Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd - 1 tojást és 20 dkg sajtot kivéve - a többi hozzávalókkal összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megszórjuk kevés reszelt sajttal, összehajtogatjuk. Ezt még kétszer megismételjük, a hajtogatások között 20 percet pihentetjük a tésztát. (Mindannyiszor kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk.) Utoljára megkenjük tojással is, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Én nem szoktam zsiradékkal kikenni a tepsit, mert felesleges, így sem ragad le! Egymáshoz nem túl közel lerakjuk a pogikat a tepsibe, és 180 fokon kb. 20-25 pecig sütjük! A lényeg, hogy a sajt szépen kezdjen megpirulni. Nagyon finom, omlós pogácsa lesz a végeredmény! Jó étvágyat mindenkinek!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.