Előkészítés: A gyümölcsöket óvatosan megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sajtreszelőn lereszeljük.
Elkészítés: A reszelt krumplihoz adjuk a tojásokat, összedolgozzuk, és kissé megsózzuk. Felforrósítjuk a vajat, a gyümölcsöket 1 percig pirítjuk benne. Megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a rumot, és 1-2 percig forraljuk. Félrehúzzuk, és hűlni hagyjuk. Nagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kisütjük benne a lepényeket. Ehhez 1-1 evőkanálnyi burgonyamasszát teszünk a serpenyőbe, a kanál hátával ellapítjuk, és mindkét oldalát kb. 3-4 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, felitatjuk róla az olajat, és a gyümölcsökkel körítve kínáljuk. Aki nem spórol a kalóriákkal, 1-1 evőkanál tejszínhabot is tehet rá, ami lassan szétfolyik a langyos gyümölcsön.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 367 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.