Előkészítés: A gyümölcsöket óvatosan megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sajtreszelőn lereszeljük.
Elkészítés: A reszelt krumplihoz adjuk a tojásokat, összedolgozzuk, és kissé megsózzuk. Felforrósítjuk a vajat, a gyümölcsöket 1 percig pirítjuk benne. Megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a rumot, és 1-2 percig forraljuk. Félrehúzzuk, és hűlni hagyjuk. Nagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kisütjük benne a lepényeket. Ehhez 1-1 evőkanálnyi burgonyamasszát teszünk a serpenyőbe, a kanál hátával ellapítjuk, és mindkét oldalát kb. 3-4 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, felitatjuk róla az olajat, és a gyümölcsökkel körítve kínáljuk. Aki nem spórol a kalóriákkal, 1-1 evőkanál tejszínhabot is tehet rá, ami lassan szétfolyik a langyos gyümölcsön.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 367 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.