Elkészítés: A lisztet, a margarint, a sót, a 4-5 tojás sárgáját, a sütőporral és a porcukorral összegyúrjuk (ha kívánja a tészta, kis tejfölt teszünk hozzá), hogy jól nyújtható linzertésztát kapjunk.
Sütőpapírral kibélelt vagy lisztezett sütőlapra tesszük. A tésztát megszórjuk darált dióval vagy zsemlemorzsával. Ennek a tetejére kerül a gyümölcs. 1 kg lereszelt alma kinyomkodva (de
semmi cukor), vagy 1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye lecsurgatva. A gyümölcs tetejét őrölt fahéjjal megszórjuk, sütőbe tesszük, 200-220 C fokon megsütjük.
Amíg sül a tészta, a tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd tojásonként 3 evőkanál cukrot teszünk hozzá, és tovább verjük (kis citromlevet is tehetünk bele).
Ha a tészta már rózsaszín, akkor kivesszük, és a habot egyenletesen rákenjük. Visszatesszük a sütőbe, kisebb lángon megszárítjuk, kicsit
megpirítjuk.
Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel vágjuk fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.