Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom a következőképpen: 1-1 szeletet sózok, enyhén borsozok és megszórok zsemlemorzsával - ezt klopfolom a rostok közé. A szeleteket ezután lisztbe forgatom.
Egy serpenyőben óvatosan (mert tűzről lehúzás után is tovább pirul!!) megpirítok durvára tört diót tökmag, napraforgó, szezámmag, lenmag és ami otthon van... társaságában. A magvakat félreteszem.
A serpenyőbe olajat töltök, benne megfuttatok 2 gerezd félbevágott fokhagymát, majd kidobom. A forró olajban hirtelen pirosra sütöm a húsok mindkét oldalát.
Egy lábosban enyhén karamellizálom (éppen csak...) a mézet, majd hozzáöntök 0,5 dl vizet, megszórom egy csipetnyi szerecsendióval. A gyümölcsöket egyforma kockákra vagy csíkokra vágom, és a lábosba dobom. Maximum 2 percen át fedő alatt párolom, hogy még roppanós maradjon, majd félrehúzom a tűzről.
Egy jénai tálat kicsit kiolajozok, belerétegezem a húsokat. Megszórom a magvak felével, majd a gyümölcsök egy részével. Erre kerül a csíkozott camembert sajt, rá a sonkacsíkok, majd kezdem előről: hús-magvak-gyümölcsök-sajt-sonkacsíkok. A legtetejére reszelt trappista sajtot szórok.
A 180 fokra előmelegített sütőben először lefedve sütöm 30 percet, majd fedő nélkül, hogy a sajt a tetején megpiruljon.
Krumplipürével vagy mazsolás rizzsel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.