Elkészítés: A haluskához a lisztből és a tojásokból pici sóval és vízzel tésztát gyúrunk - inkább keményebb legyen.
Ezután lisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd 3 cipócskát formázunk belőle. Ezt követően mindhárom cipócskát egymás után kinyújtjuk, lisztezzük, egyenként szorosan henger formájúra tekerjük, és késsel nem túl szélesre vágjuk.
Bő, sós vízben kifőzzük mind a 3 levelet
külön-külön. Ha kifőtt, olvasztott zsírral meglocsoljuk.
Ezután a darált mákot összekeverjük a
porcukorral, megvárjuk, míg a tészta kihűl, majd beleforgatjuk abba.
A mákos haluskát egy zsírral kikent, nagy jénai tálba halmozzuk úgy, hogy kb. kétujjnyi hely maradjon a tetején.
Ezután a habhoz a tojások fehérjét felverjük, ízesítjük porcukorral, hozzáadjuk a baracklekvárt, óvatosan összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk.
Előmelegített sütőben annyi ideig sütjük, amíg picit megpirul a hab teteje.
Sütés után úgy lehet vágni, mint a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.