A tésztához a lisztet szitáljuk tálba a sütőporos lisztet. Adjuk hozzá a sót, a felkockázott vajat, 80 g kristály- és az egyik tasak vaníliás cukrot, morzsoljuk össze, majd üssük rá a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, a citromlét és -héjat, alaposan gyúrjuk össze, és folpakba csomagolva legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Közben a szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki. Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük bele a lisztezett felületen kinyújtott tésztát. Szórjuk meg búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé osszuk el rajta a szilvákat. Szórjuk meg azokat a fahéjjal elkevert maradék kristály- és vaníliás cukorral.
A tojásfehérjéket a porcukorral és az 1 ek citromlével verjük kemény habbá, és simítsuk a szilvákra. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem sül.
A kihűlt tésztát tálalás előtt hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.