A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Habos-szilvás szelet  recept
recept
Mester

Habos-szilvás szelet

45 perc
0 adag
Megfizethető
2015. 09. 27.

Elkészítés

A tésztához a lisztet szitáljuk tálba a sütőporos lisztet. Adjuk hozzá a sót, a felkockázott vajat, 80 g kristály- és az egyik tasak vaníliás cukrot, morzsoljuk össze, majd üssük rá a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, a citromlét és -héjat, alaposan gyúrjuk össze, és folpakba csomagolva legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Közben a szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki. Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük bele a lisztezett felületen kinyújtott tésztát. Szórjuk meg búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé osszuk el rajta a szilvákat. Szórjuk meg azokat a fahéjjal elkevert maradék kristály- és vaníliás cukorral.

A tojásfehérjéket a porcukorral és az 1 ek citromlével verjük kemény habbá, és simítsuk a szilvákra. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem sül.

A kihűlt tésztát tálalás előtt hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Megjegyzés
Ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a tojáshab könnyen összeesik! Fotó: Tóth András Stylist: Filep Kata Helyszín: Kuktanoda

Recept értékelése

Ajánljuk még

Omlós reszelt túrós
Recept
Egyszerű

Omlós reszelt túrós

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Horváthné Klinszky klára szerző profilképe

Horváthné Klinszky klára

Egyszerű bakonyi sertéstokány
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept)
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A legfinomabb túrógombóc
Recept
Egyszerű

A legfinomabb túrógombóc

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pecsenyekacsa
Recept
Egyszerű

Pecsenyekacsa

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával
Recept
Egyszerű

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Friss receptek

Omlós reszelt túrós  recept
Recept
Egyszerű

Omlós reszelt túrós

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Horváthné Klinszky klára szerző profilképe

Horváthné Klinszky klára

Egyszerű bakonyi sertéstokány recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept) recept
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos zserbó szilvalekvárral recept
Recept
Rafinált

Mákos zserbó szilvalekvárral

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta recept
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb Gundel-palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A legfinomabb túrógombóc recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb túrógombóc

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pecsenyekacsa recept
Recept
Egyszerű

Pecsenyekacsa

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával  recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem recept
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kelt kakaós csiga recept
Recept
Bonyolult

Kelt kakaós csiga

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Hackenberger Rita szerző profilképe

Hackenberger Rita

Banános-nutellás palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Banános-nutellás palacsinta

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.