Elkészítés: 1. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A csokoládét összetördeljük, és vízfürdőben felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgájával, hozzáadjuk az olvadt csokoládét. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a keményítővel, a mandulával, majd a tojáshabbal felváltva a vajas masszába dolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukorral, a narancslével, a borral, felforraljuk, és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a zselatint vízbe áztatjuk. A szilvapépet átpasszírozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a még langyos szilvapürébe keverjük. 10 percig pihentetjük. Kemény habbá verünk 5 dl tejszínt.
4. A tortalapot tálra tesszük, visszakapcsoljuk köré a forma oldalát. A tortalapot megkenjük a szilvalekvárral, rásimítjuk a habot, a hűtőben hagyjuk megdermedni (kb. 4 óra).
5. Díszítéskor a tortáról levesszük a karikát. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. A tésztát megkenjük vékonyan tejszínnel, és rászórjuk a vagdalt pisztáciát. A maradék tejszínhabból rózsákat nyomunk a torta tetejére. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, vékony szeletkékre vágjuk, és a tortára rakosgatjuk. A mentalevelekkel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.