Elkészítés: 1. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A csokoládét összetördeljük, és vízfürdőben felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgájával, hozzáadjuk az olvadt csokoládét. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a keményítővel, a mandulával, majd a tojáshabbal felváltva a vajas masszába dolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukorral, a narancslével, a borral, felforraljuk, és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a zselatint vízbe áztatjuk. A szilvapépet átpasszírozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a még langyos szilvapürébe keverjük. 10 percig pihentetjük. Kemény habbá verünk 5 dl tejszínt.
4. A tortalapot tálra tesszük, visszakapcsoljuk köré a forma oldalát. A tortalapot megkenjük a szilvalekvárral, rásimítjuk a habot, a hűtőben hagyjuk megdermedni (kb. 4 óra).
5. Díszítéskor a tortáról levesszük a karikát. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. A tésztát megkenjük vékonyan tejszínnel, és rászórjuk a vagdalt pisztáciát. A maradék tejszínhabból rózsákat nyomunk a torta tetejére. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, vékony szeletkékre vágjuk, és a tortára rakosgatjuk. A mentalevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.