Elkészítés: A tésztához a réteslisztet elkeverjük a sütőporral, majd belereszeljük 1 citrom héját. Hozzáadjuk a margarint, a 2 tojást, a porcukrot és egy csipetnyi sót. Alaposan összedolgozzuk, majd belekeverjük a kakaóport, és addig gyúrjuk, amíg lágy állagú tésztát kapunk. Kevés ideig pihentetjük.
A vaníliakrémhez felforraljuk a tejet a vaníliarúddal. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a hideg vízzel kikevert pudingport. Sűrű krémet főzünk belőle. A túrót elkeverjük egy csipet sóval, a porcukorral, a 4 tojássárgával, a mazsolával és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a vaníliakrémet, és összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kikent, lisztezett tortaformába tesszük. Villával megszurkáljuk, majd eloszlatjuk rajta a túrós tölteléket. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a túrótöltelék megszilárdul.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, ezt elegyengetjük a majdnem kész torta tetején, és az egészet további 10 percre visszahelyezzük a sütőbe.
Cikkekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.