Elkészítés:
1.) A hozzávalókat összegyúrjuk, bedagasztjuk, kétszeresére kelesztjük.
(Vagy a megadott sorrendben mindent a kenyérsütőgépbe teszünk, és másfél óra alatt bedagasztjuk, megkelesztjük.)
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle.
3.) Minden kört középen egy éles késsel behasítsuk (de nem vágjuk ketté!), majd megkenjük olvasztott vajjal, és a hasíték mentén félbehajtjuk.
4.) Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és a tetejüket is szépen megkenjük olvasztott vajjal. Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.