Előkészítés: A fából készült nyársakat grillezés előtt két órára vízbe áztatjuk, hogy ne gyulladjanak meg sütés közben. A halat kb. 2x2 cm kockákra vágjuk. Lapos tálba fektetjük, megsózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal. Lefedve kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. A padlizsánt megmossuk, kb. 1,5 cm vastagon felkarikázzuk. Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. A paprikát megmossuk, húsát falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk. A paradicsomot megmossuk.
Elkészítés: A padlizsánt leöblítjük, és a szeleteket négybe vágjuk. A halat kivesszük a pácból, és lecsepegtetjük. A zöldségekkel felváltva nyársra fűzzük. A nyársakat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva kb. 10 percig sütjük. A vajat megolvasztjuk, és sütés közben többször megkenjük vele a nyársakat. Tálalás előtt is megkenjük a nyársakat a vajjal, és kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 398 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.