Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Az eredeti halászlé recept recept
recept
Mester
Hal

Az eredeti halászlé recept

150 perc
10 adag
Átlagos
3.7
2020. 12. 16.

Elkészítés

  1. A halat (ponty helyett harcsát, kárászt, keszeget is használhatunk) megpucoljuk. A pikkelyes pontyot filézőkéssel, az utolsó farki pikkely alatt benyúlva oldal irányban mozgatva a test mellett elvágjuk a pikkelytokokat, és leemeljük a kabátját.
  2. A hal bőre mindkét esetben a halon marad. A halat belezzük, ikrát/tejet, májat külön rakjuk. (Vigyázni kell az epehólyagra!) A fejet levágjuk, a halat kifilézzük. Kopoltyú, szem, keserű fog nem maradhat a halban, azokat eltávolítjuk.
  3. A lábosba alulra rakjuk a fölkarikázott makói hagymát, majd a hal fejét, az úszókat és a csontot. Felöntjük 4 liter vízzel, és kb. 2 órán át lassú tűzön főzzük, míg a fej, a csontok teljesen szét nem esnek.
  4. Főzés vége előtt 30 perccel az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpasszírozzuk. Passzírozás után tilos vizet adni a leveshez! Az alapléhez hozzáadjuk az édesnemes paprikát, majd felforraljuk.
  5. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott haldarabokat, a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk, ha szükséges.

Mindmegette tipp: A mennyiséget megfelezhetjük, sőt akár negyedadagot is készíthetünk belőle. A megadott mennyiségből bográcsban javasolt megfőzni a halászlevet.

VIDEÓN MUTATUNK TOVÁBBI HÁROM HALÁSZLÉ RECEPTET

 

Megjegyzés
Sokféle recept alapján főztem eddig én is a halászlét, mindig egyszerűsítve, míg végül ráakadtam az eredeti receptre. Ezt a receptet mindenkinek bátran merem ajánlani, az igazi magyar étel elkészítéséhez nincs szükség semmiféle sallangra, hókuszpókuszra, a maga nemes egyszerűségében verhetetlen. A receptet Sipos Iván küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3.7 / 5

10 értékelés

Ajánljuk még

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal
Recept
Mester

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Wellington-bélszín zöldborsmártással
Recept
Mester

Wellington-bélszín zöldborsmártással

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Lazac tejszínes-gombás mártásban
Recept
Egyszerű

Lazac tejszínes-gombás mártásban

35 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos harcsaraguleves
Recept
Egyszerű

Tárkonyos harcsaraguleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Halászlé ikrával és gyufatésztával
Recept
Egyszerű

Halászlé ikrával és gyufatésztával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Dr.Gondek Károlyné szerző profilképe

Dr.Gondek Károlyné

Tolnai halászlé
Recept
Bonyolult

Tolnai halászlé

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Szegedi (tiszai) halászlé
Recept
Bonyolult

Szegedi (tiszai) halászlé

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal recept
Recept
Mester

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tolnai halászlé recept
Recept
Bonyolult

Tolnai halászlé

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.