A dunai halászlé elkészítéséhez a konyhakész pontyszeleteket kifilézzük és besózzuk.
A megtisztított hagymákat apróbb kockákra vágjuk, majd 3-4 literes fazékba (nyáron bográcsba) tesszük.
A halcsontokat a hagymára tesszük és felöntjük vízzel. Amikor forrni kezd, beletesszük a halászlékockákat és a mirelit halsürítményt, és enyhén megsózzuk. Adhatunk hozzá 1-2 filézett haldarabot is. Felforraljuk és 10-15 percig lassú forralással főzzük.
A halcsontokat eltávolítjuk, a lét turmixoljuk, majd ismét a fazékba öntjük és amikor felforrt, beletesszük a halfiléket, a szárított fűszerpaprikákat, az ikrát, a paradicsompürét és a pirospaprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és készre főzzük.
Közben a gyufatésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk. A halászlét a kifőtt gyufatésztával tálaljuk.
Megjegyzés
A jó halászlé sűrűbb, tartalmasabb és laktatóbb, ha ikrával, tésztával készítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.