Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tolnai halászlé recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásHal

Tolnai halászlé

50 perc
6 adag
Megfizethető
2021. 11. 12.

Elkészítés

  1. A főzés előtt kb. 1 órával a megpucolt és felszeletelt haldarabokat (1,5-2 cm szélesre vágva) megsózzuk, minden darabot külön, és állni hagyjuk. Belekerülhet a fej kettévágva és a farok is.
  2. Megpucoljuk és felvágjuk a hagymát. Megpucoljuk a burgonyát, félbevágjuk és vízbe tesszük, hogy ne barnuljon. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk.
  3. Lábosba vagy bográcsba tesszük a halat, a burgonyát, a hagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát. Ráöntjük a kimért vizet, és erős lángon felforraljuk! Soha nem kevergetjük sem fakanállal, sem más eszközzel, mert a haldarabok összetörnek, csak a lábos vagy a bogrács forgatásával akadályozzuk meg a haldarabok odaégését.
  4. A felforrás úgy kezdődik, hogy szürkés színű hab keletkezik, majd átmegy fehér habzásba. Amikor az egész lábos vagy bogrács fehéren habzik, beleszórjuk a tört paprikát. Ilyenkor felhabzik, ezért vagy megfújjuk, vagy pici szódát spriccelünk rá, hogy ne fusson ki, de az erős lobogó forrás szükséges.
  5. 20 perc főzés után beletesszük a haltejet és/vagy a halikrát. További 10 perc rendesen bugyogó forrás után elkészült a halászlé. Menet közben megkóstoljuk, ha kell, utána sózunk.
  6. A csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a gyufatésztát, és az elkészült halászlé mellé tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A TOLNAI HALÁSZLÉ

Megjegyzés
Rubold Ödön színművész Tolna városából származik, és azért főzte tolnai módon a halászlevet, hogy bemutassa, legalább olyan finom, mint a híresebb, hasonlóan készített bajai. – Tolna 12–13 ezer lakosú kisváros, de öt halboltja van, és itt az emberek még disznóvágáskor is halat esznek – mesélte. – A halászlé készítésének hagyománya és receptje pedig apáról fiúra száll. A színművész otthon is rendszeresen megfordul a konyhában, és vagy abból főz, amit otthon talál a hűtőben, a fagyasztóban, vagy olyan alapanyagot vásárol, ami ahhoz az ételhez kell, amit megkívánt. A repertoár széles a borsólevestől a karalábéfőzelékig. – A párommal együtt is készítünk ételeket, sokat tanultam tőle, miként édesanyámtól és a barátaimtól is – emelte ki. – Nagymamám régi szakácskönyve kincs a családban, és mivel édesszájú vagyok, sokszor kerül az asztalra a régi receptek alapján készített gesztenyés, mákos, marcipános finomság.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal
Recept
Mester

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos harcsaraguleves
Recept
Egyszerű

Tárkonyos harcsaraguleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Halászlé ikrával és gyufatésztával
Recept
Egyszerű

Halászlé ikrával és gyufatésztával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Dr.Gondek Károlyné szerző profilképe

Dr.Gondek Károlyné

Szegedi (tiszai) halászlé
Recept
Bonyolult

Szegedi (tiszai) halászlé

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Az eredeti halászlé recept
Recept
Mester

Az eredeti halászlé recept

150 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Halászlé, ahogy én készítem
Recept
Bonyolult

Halászlé, ahogy én készítem

75 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bajai halászlé II.
Recept
Bonyolult

Bajai halászlé II.

60 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal recept
Recept
Mester

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Az eredeti halászlé recept
Recept
Mester

Az eredeti halászlé recept

150 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.