A gombapéphez a kakukkfüvet leveleire szedjük, a hagymákat és a gombát megpucoljuk, majd aprítógépben pépesítjük. A vaj és olívaolaj keverékén addig pároljuk, ameddig kenhető állagú nem lesz.
A bélszínt lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk és az olívaolaj segítségével egy serpenyőben körbe pirítjuk, majd bekenjük a mustárral.
A sonkákat egy nagy folpackra kiterítjük, rákenjük a gombapépet, megszórjuk a kakukkfű leveleivel és a húst a közepébe téve szorosan felcsavarjuk, majd a folpackot a végén leszedjük.
A vajas tésztába becsomagoljuk az egészet úgy, hogy alul legyen az illesztés, majd megkenjük tojással és megszórjuk a nagyszemű sóval, a végén pedig megszurkáljuk egy villával a tetején 3 centinként.
230 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, 50 fokos maghőmérsékletig.
A körethez a burgonyát felcikkezzük, sózzuk-borsozzuk és olívaolajjal keverjük, majd a sütési idő felénél a hús mellé tesszük külön tepsin.
A többi zöldséget megtisztítjuk, felszeleteljük és serpenyőben megpirítjuk tálalás előtt.
A mártáshoz a zöldborsot a mustárral, a pucolt és darabolt hagymákkal, egy kevés olajon lassan aranybarnára pirítjuk, majd a többi hozzávalóval összeforraljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a Wellington bélszín zöldbors mártással
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.