Elkészítés: A halszeleteket leöblítem, leszárítom, sózom, enyhén borsozom, meglocsolom kb. 1 evőkanál citromlével, egy tálban letakarva a hűtőben pihentetem, ameddig az alap lé elkészül.
2 dkg zsiradékon üvegesre fonnyasztom a vöröshagymát. Beleteszem a keszegeket, a pontyfarkakat, megszórom a pirospaprika felével, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadom a zöldpaprikát, a paradicsomot, a krumplikockát. Csendesen főzöm kb. 1,5 órát, kicsit lehűtöm.
A készre főzéshez egy kisebb fazékban kb. 1 teáskanál zsírt felolvasztok, feloldom benne az őrölt paprika másik felét. Ráhelyezem a tésztaszűrőt, az egész alaplevet áttöröm (előtte a szűrőben lévő nagyobb csontokat és szálkákat kiveszem a könnyebb keverhetőség miatt, majd fakanállal kevergetve, 1-1 merőkanál lével segítve ászűröm).
Az átszűrt levet szükség szerint további vízzel hígítom, összeforralom. Beleteszem a sózott halszeleteket, utána ízesítem sóval, borssal, és gyöngyöző forrással kevergetés nélkül főzöm 15 percig.
Kb. fél órát pihentetem, majd kenyérrel, erős paprikával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.