Előkészítés: A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, eltávolítjuk a héját, és a húsát összevágjuk. A halszeleteket leöblítjük, megsózzuk, 10 percen át pihentetjük A szárzellert megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés: A dinnyehús háromnegyed részét a mézzel, csipetnyi sóval, a fehérborral és a citromlével lassú tűzön főzzük. Amikor megfőtt, (8-10 perc), beletesszük a tejszínt. Összeforraljuk, majd botmixerrel összetörjük. Az áttört mártásba beletesszük a citrom lereszelt héját, és a visszamaradt dinnyét. Ismét összeforraljuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük (20-22 perc). A szárzellert forró vízben megfőzzük. Amikor még „roppanós”, leszűrjük, és a megolvasztott vajon átforgatjuk. Az olajat felforrósítjuk, a halat kíméletesen megsütjük benne. Tálalásnál a rizs mellé helyezzük a zöldséget, a halszeleteket rátesszük, és a dinnyemártással félig bevonjuk. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 858 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.