Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, fejüket, uszonyukat eltávolítjuk, forró vízbe dobjuk, 10-15 percnyi főzés után leszűrjük. Amikor kissé kihűltek, a húst a gerincről és a szálkáról lefejtjük, átdaráljuk, közben a megmaradt szálkát eltávolítjuk.
Hozzáadjuk a tejben megáztatott zsemlét, és a megtisztított, összetört fokhagymával, a tojással, a fűszerkeverékkel és a többi fűszerrel, az apróra vágott petrezselyemzöldjével összegyúrjuk.
Vizes kézzel gombócokat, fasírtokat vagy hosszúkás kolbászkákat formáluk, zsemlemorzsában megforgatjuk, s forró zsírban vagy olajban kisütjük.
Melegen vagy hidegen tálaljuk, mustárt, majonézt, ketchupot, fejes vagy franciasalátát kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.