Elkészítés: A sütést megelőző este készítsük el a kovászt. A kétféle lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá az élesztőt, öntsük hozzá az épp csak langyos vizet, majd fakanállal keverjük alaposan össze. Takarjuk le a tálat egy konyharuhával, és hagyjuk szobahőmérsékleten reggelig.
Reggel keverjük össze a kétféle lisztet és a sót, majd adjuk hozzá a kovászhoz. A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, keverjük össze, öntsük hozzá a kovászos liszthez az olajjal együtt. Fakanállal keverjük alaposan össze (mindenképpen kanállal keverjük össze, mert a massza nagyon ragad!!!).
Borítsuk ki alaposan lisztezett felületre, majd sodorjuk hosszúkás kenyérformára, ha szükséges, közben szórjuk meg liszttel, hogy ne ragadjon.
Egy 25x10x7 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük bele a megformázott kenyeret, és konyharuhával letakarva langyos helyen kelesszük 1-1,5 órát (én kicsivel több mint 1 órán át kelesztettem).
Amikor a kenyér megkelt, egy éles késsel vágjuk be a tetejét, majd alaposan permetezzük meg vízzel. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 220 fokon süssük 20 percig. Ezután vegyük lejjebb 200 fokra, és süssük még 30 percig (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem 50 percig).
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, várjuk meg, míg a kenyér teljesen kihűl, és csak akkor vágjuk fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.