Elkészítés: Először a tésztát készítjük el. Az összes összetevőt kimérjük egy keverőtálba, és jó alaposan összegyúrjuk. (Ha nehezen áll össze a tészta, lisztet vagy kicsi tejet adhatunk még hozzá, amíg össze nem áll.) Ha elkészültünk, egy kilisztezett asztalon vagy nyújtódeszkán hengert formázunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után kivesszük a tésztát, 5 részre osztjuk, egyenként négyzet alakúra nyújtjuk. Akkora legyen a tészta, hogy ki tudjuk vele teljesen bélelni a sütőformát. A tészta szélét belülről tapasszuk a forma oldalára. A tészta vékony lesz, átlátszik rajta az asztal! Ez így normális! Sütés közben a lapok majd kicsit meg fognak vastagodni!
Ha ez megvan, beletesszük az első adag baracklevárt, egyenletesen elsimítjuk a tészta felszínén úgy, hogy a szélein is ugyanolyan vastag legyen, mint a közepén! A receptben szereplő 50 dkg baracklevárt 4 részre kell osztani. Egy külön edényben összekeverjük a darált diót, a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, valamint a citromhéjat. A diós keverék 1/4 részével megszórjuk egyenletesen a lekvárral megkent tésztát. Utána a második tésztát is négyzet alakúra nyújtjuk, pontosan akkorára, mint a forma belső mérete, belehelyezzük a formába, a fentiek szerint rétegezzük, míg 5 réteget kapunk.
Ha elkészültünk, megszurkáljuk óvatosan a zserbót, előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül. (Ha a teteje aranybarna színű, akkor elkészült.)
Hagyjuk kihűlni a formában, majd megfordítjuk, hogy az eddigi alja most felül legyen, és óvatosan kivesszük a formából.
A csokoládét vízgőz fölött 3 evőkanál olajjal megolvasztjuk, és vékonyan bevonjuk vele a zserbó tetejét. Ha a csokoládé megkötött, ehetjük is. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.