Előkészítés: A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A dinnyéket felvágatlanul megmossuk, megtörölgetjük, félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk (a maradék fél-fél dinnyét gondosan folpackba csomagoljuk, és eltesszük a hűtőszekrénybe, majd más alkalommal elfogyasztjuk).
Elkészítés: A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk, félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé turmixoljuk. Az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, a leveshez adjuk, és éppen csak felforraljuk vele. Hideg vízbe állítva kihűtjük, aztán lefedjük, és 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálaláskor erőleveses-csészékbe vagy mély üvegtálkákba szedjük a jól behűtött levest, arányosan elosztva beletesszük a dinnyegolyókat, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.