A kókuszzsírt kimérjük egy jénai edénybe, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Félretesszük hűlni.
Közben a két egész tojást felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a kakaóport is. Ezután a langyosra hűlt kókuszzsírt evőkanalanként hozzákeverjük a kakaós masszához.
Egy hosszúkás dobozt vagy sütőformát kibélelünk fóliával, és rétegezve belerakjuk a csokimasszát és a vajas kekszet. Ismételjük, amíg el nem fogy minden.
Betakarjuk fóliával, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megdermedjen. A legjobb, ha egy teljes éjszakára hagyjuk pihenni.
Ha összedermedt a kalter hund, lehet szeletelni.
Megjegyzés
A keksz finom ropogós marad, a csoki pedig teljesen olyan, mint az egyre több helyen árusított jégcsoki. Ez egy német süti recept, és nagyon imádja a családom, sajnos hamar el is fogy. :)
A receptet és a fotót Bagolyeni küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.