A hideg kutya süti elkészítéséhez gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt.
A tojást robotgép segítségével krémesre keverjük a porcukorral, a kakaóporral és a rummal. Hozzákeverjük az olvasztott, kókuszzsíros csokoládét, és visszatesszük a gőz fölé.
Egy kisebb, szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. Az aljára kenünk egy kevés csokoládés krémet, és egy sorban kirakjuk keksszel. Erre ismét rákenünk egy réteg krémet, majd újra a keksz következik. Ezt addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy egy vékony réteg jusson még belőle a legfelső kekszsor tetejére is.
Az elkészült süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát és felszeleteljük.
A tetejét díszíthetjük habcsókkal, csokigolyókkal, tört keksszel és kekszmorzsával.
Nézd meg videón, hogyan készül a hideg kutya avagy a nagyon csokis keksztorta
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.