Elkészítés: Az újhagymát zöldjével együtt vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, a darált húshoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 1 púpozott evőkanál pirospaprikát. A tojást felverjük, hozzákeverjük a lereszelt sajtot és a felaprított snidlinget, ezt is sózzuk, borsozzuk.
40 cm-nyi alufóliát kiterítünk, 1 cm vastagon elegyengetjük rajta a húsos masszát. Az egyik hosszú oldalára halmozzuk a sajtos keveréket, a fólia segítségével feltekerjük. Ezután betekerjük még egy réteg fóliába, a szélét szaloncukor-szerűen megcsavarjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsibe helyezzük a tekercset, majd 1 cm vizet aláöntünk. Betoljuk a sütőbe, 50 perc alatt megsütjük-főzzük. Ha kész, kivesszük a tepsiből, lehűtjük (az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük).
A hollandi mártáshoz egy kis lábasban vizet forralunk, ráteszünk egy fém keverőtálat. Beletesszük a 4 tojássárgáját, habverővel folyamatosan keverjük, míg felmelegszik. Kockánként belekeverjük a vajat, ha kezdene kicsapódni, vegyük le a forró víz felől, de akkor is folyamatosan keverjük. Tegyünk bele 1 mokkáskanál sót. Mikor az összes vaj elfogyott, adjuk hozzá a tejszínt, majd fél mokkáskanál csípős pirospaprikát. Mikor homogén lett, hozzácsepegtetjük a citrom levét. Ha nem elég pikáns, tehetünk még bele (én szeretem érezni rajta a citromot).
Tálalás előtt 10 perccel vágjuk félbe a koktélparadicsomokat. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a paradicsomdarabokat. Sózzuk, borsozzuk, 4 perc után zárjuk el a gázt. Nem kell, hogy megpuhuljon teljesen.
Szeleteljük fel a hústekercset, osszuk el 2 tányérra. Szedjük mellé a paradicsomokat, majd öntözzük meg a mártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.