Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből 1-1 tepsi méretű téglalapot nyújtunk. Most szívtortát sütöttem, ehhez kirajzoltam a forma alját, és körbevágtam a kinyújtott tésztán, így tettem bele a kivajazott sütőbe.
Az első lapot a vékonyan kivajazott tepsibe terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt, bevonjuk a kakaós mázzal, amihez a cukrot a vajjal és a kakaóporral összemelegítjük, ha kellően sűrű, akkor a tésztára kenjük.
A cukormázhoz a tejszínpótlóport a vízzel felverjük, hozzáadjuk a cukrot, ezzel is verjük, majd a habfixálóval átkeverjük. Adagokra osztjuk, ételfestékkel színezzük, és díszítjük a tortát, ha a csokimáz már megkötött.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.