Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikből 1-1 tepsi méretű téglalapot nyújtunk. Most szívtortát sütöttem, ehhez kirajzoltam a forma alját, és körbevágtam a kinyújtott tésztán, így tettem bele a kivajazott sütőbe.
Az első lapot a vékonyan kivajazott tepsibe terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihűlt, bevonjuk a kakaós mázzal, amihez a cukrot a vajjal és a kakaóporral összemelegítjük, ha kellően sűrű, akkor a tésztára kenjük.
A cukormázhoz a tejszínpótlóport a vízzel felverjük, hozzáadjuk a cukrot, ezzel is verjük, majd a habfixálóval átkeverjük. Adagokra osztjuk, ételfestékkel színezzük, és díszítjük a tortát, ha a csokimáz már megkötött.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.