Elkészítés: A megtisztított májakat borsozzuk meg, kenjük be tejföllel, és pihentessük kb. 20 percig.
Addig a meggyet mossuk meg, magozzuk ki, és a vajon pároljuk meg. A lisztet, a cukrot, a tejfölt keverjük el a vízzel, ízesítsük pici sóval és fahéjjal, adjuk a meggyhez. Jól forraljuk össze.
A serpenyő alját dörzsöljük be fokhagymával, majd melegítsük föl benne a vajat, és a májszeleteket hirtelen süssük ki. Utólag sózzuk meg.
Vajas burgonyapürévelés a meggymártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.