Előkészítés: Vizet forralunk a tésztához. A citromot forró vízzel megmossuk, egy citrom felének a héját vékonyan lehámozzuk, a héjat apró darabokra vagdaljuk. A levét kinyomjuk. A maradék két citromot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A vaj felétfelforrósítjuk (a maradékot a hűtőbe tesszük), megpároljuk benne a hagymát és a citromhéjat. A citromlevet a levessel együtt hozzáadjuk, belekeverjük a tejfölt, és kb. 10 percig rotyogtatjuk. Közben a tésztát a sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A bazsalikomot és a turbolyát megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, apróra vágjuk. A mártást sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a zöldfűszereket. A tésztát összeforgatjuk a mártással, a kifilézett citromhússal és a maradék, karikára vágott vajjal díszítjük, azonnal tálaljuk.
Könnyű
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 495 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.