Előkészítés: Vizet forralunk a tésztához. A citromot forró vízzel megmossuk, egy citrom felének a héját vékonyan lehámozzuk, a héjat apró darabokra vagdaljuk. A levét kinyomjuk. A maradék két citromot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A vaj felétfelforrósítjuk (a maradékot a hűtőbe tesszük), megpároljuk benne a hagymát és a citromhéjat. A citromlevet a levessel együtt hozzáadjuk, belekeverjük a tejfölt, és kb. 10 percig rotyogtatjuk. Közben a tésztát a sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A bazsalikomot és a turbolyát megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, apróra vágjuk. A mártást sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a zöldfűszereket. A tésztát összeforgatjuk a mártással, a kifilézett citromhússal és a maradék, karikára vágott vajjal díszítjük, azonnal tálaljuk.
Könnyű
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 495 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.