Elkészítés: A kétszersült felét két-három centiméteres darabokra tördelve egy nagy tálba rakjuk. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, közben a tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük. Amikor besűrűsödött, beleszórjuk a lisztet, és ezzel is jól összekeverjük. A felforralt tejet levesszük a tűzről. A forró tejből egy merőkanálnyit csurgatunk a cukros-lisztes tojásba, majd alaposan elkeverjük. Az elkevert masszát a felforralt tejbe öntjük folytonos keverés közben. A tűzre visszatéve (a keverés ne maradjon el) besűrítjük. A forró krém felével meglocsoljuk a kétszersültet, majd rátördeljük a következő sort, és leöntjük a krém másik felével. A tojások fehérjéből gőz felett kemény habot verünk, belekeverjük a lekvárt és a porcukrot. A habot a krém tetejére halmozzuk, másnapig - vagy reggeltől estig - hűtőben tároljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.