Elkészítés: Készüljünk fel egy egész napos programra, a családnak adjunk pénzt étteremre, magunknak készítsünk be némi harapnivalót és italneműt. Ha ezzel megvagyunk, merüljünk bele teendőinkbe.
Mossuk le a csontot és a húst. Lábszárunkat vágjuk négy-öt darabra, a zöldségeket karikára, a zellert pár darabba, a vöröshagymát félbe. Ez utóbbit ne felejtsük el akkurátusan megpirítani a vágási felületén.
Vegyük elő kedvenc kocsonyafőző fazekunkat, öntsük bele a csontlevet, tegyük bele a húst és a csontot. Forraljuk fel, zöldségeljük be, és hintsünk bele pár szem feketeborsot. Só nem kell, elég sós a csontlé. No, most jön a türelem és a kitartás, mivel lassú forralással 5 órán keresztül főzzük, majd a csontról leszűrjük, és még 4 órán keresztül forraljuk. Ha még van erőnk, lezsírozzuk, majd hősies elszánással addig főzzük, míg a teljesen lezsírozott alaplé meleg állapotban mézszerű sűrűségű nem lesz, ha pedig kihűtjük, enyvhez váljon hasonlatossá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.