Elkészítés: A húsokat és a gombát vékony csíkokra vágjuk, a sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, és ferdére felszeleteljük.
Nagyobb lábasba olajat teszünk, amit felhevítünk, és a húsokat, répákat kissé pirítjuk, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát, a gombát, a zöldborsót, pár percig együtt pároljuk, majd felengedjük a húslével, és vízzel hígítjuk. Lassú tűzön készre főzzük.
A dinnyét középen kettévágjuk. Fagyis kanállal gombócokat vágunk ki, amit félretszünk. Természetesen a magvakat kiszedjük, bár azzal együtt is fogyasztható. A dinnyét és a gombócokat tálalásig hűtjük.
Tálalhatjuk a forró levest a kivájt dinnye üregeiben is, amikor a levest a dinnye húsával együtt kanalazzuk ki, vagy a forró levest tányérba rakjuk, és a hűtött gombocókat kevés dinnyelével együtt rakjuk a levesbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.