Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, és leszűrjük. Ezután a forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1,5 deci vizet öntünk rá. Lassú tűzön megfőzzük, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Végül a karfiolt és húsos ragut olajozott, zsemlemorzsázott tepsibe rétegezzük úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön, és megszórjuk az apróra vágott kápiapaprikával és a reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kockákra vágva, forrón tálaljuk. A karfiolt a sajtszóráson kívül meglocsolhatjuk simára kevert tejföllel is, így még krémesebb, lágyabb lesz az étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.