Elkészítés: Az aszpikos tojásokhoz a borsót, kukoricát, répát, paprikát, sonkát egy keverőtálban elegyítjük. A főtt tojásokat kettévágjuk, sárgájukat félretesszük. A fehérjéket szintén apróra kockázzuk, a zöldségekhez keverjük.
A 8 tojás tompábbik felén késsel óvatosan 2 cm átmérőjű lyukat metszünk. Először kicsit beletörjük, majd óvatos mozdulatokkal kifelé csipegetjük a héjat. Kirázzuk belőle a fehérjét és a sárgáját, a késsel segítsünk. Kimossuk, a lyukas felükkel felfelé egy tojástartóba állítjuk. Megtöltjük a kockázott keverékkel.
Fél dl levest felmelegítünk, csomómentesre keverjük benne a zselatint, majd a többi leveshez öntjük. (Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, mert később már nem lehet korrigálni. Azért kell ennyi zselatin, hogy biztosan megtartsa a zöldségeket.) Teletöltjük a tojásokat, 1 éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
A salátához a káposztát vékony, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. Megszórjuk a sóval, félretesszük. Az almát is vékony csíkokra vágjuk, megcsepegtetjük a citromlével, összeforgatjuk. 20 perc múlva a káposztát kinyomkodjuk, egy tálba tesszük az almacsíkokkal, a szintén vékonyra vágott medvehagymával vagy újhagymával, összekeverjük a majonézzel. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
A fürjtojást megfőzzük (forrástól számított 3 perc alatt kész). Akkor lesz szép, ha kicsit megtörjük a héjukat és hideg vízben hagyjuk állni, amíg teljesen kihűlnek, és csak akkor hámozzuk meg.
Tálalás előtt a töltött tojások héját óvatosan megtörjük, eltávolítjuk.
A salátát egy tálon elrendezzük, ráültetjük a tojásokat, a maradék főtt tojássárgát itt-ott ráreszeljük, piros arannyal díszítünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.