Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1 kávéskanál porcukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, konyharuhával letakarjuk, és 10 percig kelesztjük.
A maradék tejet elkeverjük a tojásokkal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a felolvasztott, langyos margarinnal. 2-3 részletben a liszthez adjuk, hólyagosra kidolgozzuk.
A tésztát elfelezzük, majd a kakaót egy kevés langyos tejjel összekeverjük, és az egyik tésztába dagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük mindkettő tésztánkat.
A világos tésztát elfelezzük, átgyúrjuk, és 30x50 cm-es téglalapra nyújtjuk. A kakaós tésztát 4 részre osztjuk. 4 tepsi nagyságú rudat sodrunk, majd megtekerjük, mintha fonni akarnánk.
Az egyik világos tésztát megkenjük olajjal, a két szélére fektetjük a kakaós *fonatot*. Kívülről (mindkét oldalról) a közepe felé haladva feltekerjük a tésztát, a tepsibe fektetjük, a 2 tekercs találkozási felületét megkenjük tojássárgájával. Letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük.
Megkenjük az egybekelt tekercsek tetejét tojássárgájával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. 30 percig a formában pihentetjük, majd rácsra emelve hagyjuk egészen kihűlni, nem túl vékonyan szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.