Elkészítés: A rizst alaposan megmosom, szűrőkanálban megszárítom. Az olívaolajat felmelegítem, a rizst átforgatom rajta, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózom, borsozom, alacsony lángon, fedő alatt 10-12 perc alatt megpárolom.
Közben a narancsokat meghámozom, kifilézem. Ez annyit jelent, hogy éles késsel minden hártyát eltávolítok a gerezdekről, azokat nagyjából 3 részre vágom, az értékes levet felfogom.
Az olívabogyókat hosszában megfelezem, a paprikát nagyjából 1 cm-esre kockázom.
Ha a rizs elkészült, néhány percet hűlni hagyom, majd nagy keverőtálba halmozom. Ráfacsarom a citrom levét, valamint a narancsét is hozzáadom. Az előkészített narancsfiléket, az olívát és a paprikát is a tálba teszem, óvatosan, de határozott mozdulatokkal összekeverem. Ha szükséges, kevés sóval, borssal tovább ízesítem.
Ez a saláta akár langyosan is fogyasztható, de 1 órát a hűtőszekrényben érlelve bontakoznak ki igazán az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.